Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Wednesday, December 19, 2012

Serious Request Live Cams

3FM Serious Request  is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen opgesloten in het Glazen Huis en mogen niets eten....
Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild.

op hun website 
http://seriousrequest.3fm.nl/live/

kun je ze live zien en horen, ook is er een webcam gericht op de donatie brievenbus waar mensen spontaan hun donaties in gooien, ook is er een link gericht op het publiek dat buiten staat te kijken en een link naar de 360 bestuurbare webcam en naar een wbcam in Kenia


In de week voorafgaand aan Kerstmis nemen drie dj's van het radiostation 3FM gedurende zes dagen plaats in een glazen huis, om radio te maken voor het goede doel. De eerste drie edities stond het Glazen Huis op de Neude in Utrecht, sinds 2007 wisselt de locatie.
De dj's mogen geen vast voedsel eten, in plaats daarvan krijgen ze groente- en fruitsappen. Ondertussen maken de drie presentatoren afwisselend radio, waarbij de playlist is gebaseerd op door het publiek aangevraagde muziek. Voor zo'n aanvraag wordt een geldbedrag betaald, meestal zo'n 10 tot 25 euro met uitschieters tot enkele duizenden euro's.
Muziek aanvragen vormen echter niet de enige bron van inkomsten. Er zijn door het hele land acties van zowel 3FM als particulieren. Zo organiseert 3FM een veiling van uiteenlopende producten en activiteiten en zet de zender radio- en tv-presentatoren in om geld te verzamelen, bijvoorbeeld door klusjes te doen. Ook particulieren zamelen veel geld in, soms direct, soms ook door klusjes of andere gesponsorde activiteiten. Ook de Nederlandse regering draagt soms een steentje bij. In 2009 was de overheidsbijdrage 3 miljoen euro.
Het geld kan zowel direct gestort worden als afgeleverd worden bij het Glazen Huis. Hiervoor bevindt zich in het glazen huis een brievenbus waar geld in kan worden gestort. In deze brievenbus wordt zowel contant geld binnen alscheques. Bij sommige donaties, vooral in het geval van cheques, wordt de gever door de dj kort geïnterviewd.
De dj's in het Glazen Huis krijgen ook regelmatig donateurs op bezoek, evenals beroemdheden. Ook is er elke avond en nacht een slaap-gast in het huis. Dagelijks wordt een tussenstand bekendgemaakt. Aan het eind van de actie wordt het huis geopend, waarna de dj's naar een groot podium lopen. Daar worden ze herenigd met hun partner, krijgen ze een appel en wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

Door de jaren heen heeft de actie navolging gekregen in verschillende andere landen. Ook ZwitserlandZwedenKenia en Zuid Korea hebben inmiddels een eigen Glazen Huis-actie. België had van 2006 tot 2011 ook een Glazen Huis onder de naam Music For Life.






If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog