Daarom heb ik even snel ( 15 minuten )
een foto-shop in elkaar gezet..
( Elke week op zondag ga ik naar de Vrije Markt in België om mijn 80 jarige vader te helpen met zijn hobby )
en doordat ik op zondag nooit thuis ben kan ik deze Blogger of mijn Facebook nooit updaten, daarom schenk ik op zondag altijd een beetje extra aandacht aan ( voor mij ) het mooiste land ( binnen Europa ) België,
Vandaag schenk ik wat aandacht en HET enige echte recept, en manier om echte Belgische friet te bakken, want dat is iets wat ze ( net als bier brouwen ) nergens te wereld beter kunnen...
Recept :
The genuine Belgian fry
The secret of the genuine Belgian fry
It is a combination of different reasons:
- the appropriate variety of potato is cooked with the appropriate type of cooking fat
- the potatoes are often freshly peeled and sliced
- the fries are cooked in unrefined beef tallow, known as “blanc de bœuf”
- fries are cooked in two separate phases
Why are Belgian fries so delicious?
Peel the potatoes, cut them in slices, rinse them, leave them to drain and dry.
Precook the fries for 6 minutes at a temperature of 130°C-140°C.
Leave the fries to rest (sweat) for 10 minutes.
Cook them a second time for 1,5 to 3 minutes, according to the size of the fry, at a temperature of 165°C-170°C.
Lift out the fryer, shake them and serve with salt.
Meer friet recepten, en informatie over friet www.friet-museum.be
If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..
No comments:
Post a Comment