Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Friday, October 26, 2012

Dwaalhaas vs Corneille CoBrA

Dwaalhaas vs Corneille ( CoBrA Art )

Corneille werd geboren in het Belgische Luik, als kind van Nederlandse ouders. Hoewel grotendeels autodidact, volgde hij toch kunstcursussen aan de Amsterdamse Academie, tussen 1940 en 1942. In 1946 hield hij in Groningen zijn eerste expositie.
Aanvankelijk sterk beïnvloed door het werk van Picasso, maakte hij zich in 1948 hiervan los en trad toe tot de Cobra-beweging; hij is daarvan medeoprichter, samen met onder anderen Karel AppelJan Nieuwenhuijs en diens broer Constant Nieuwenhuijs.In 1950 verhuisde hij van Amsterdam naar Parijs. Daarna reisde hij meermalen naar andere delen van de wereld: Noord-Afrika, Noord-Amerika, de Antillen en Zuid-Amerika. Deze reizen bepalen in hoge mate de aard van zijn werk. Vanaf 1960 viel hij terug op figuratievekunst, waarbij vrouwen, vogels, bloemen en vaak personages tot zijn artistiek vocabularium behoren.
Corneille bleek medio 2005 nog even werklustig als vroeger, ook al werd er bericht dat hij "depressief" zou zijn[1].
Zelf beweert hij dat schilderen geen hobby of werk is, maar eerder een roeping. De laatste jaren had Corneille zijn atelier in Parijs. Bezoekers werden vrijwel niet gedoogd door de kunstenaar. bron wikipedia 


COBRA (or CoBrA) was a European avant-garde movement active from 1948 to 1951. The name was coined in 1948 by Christian Dotremont from the initials of the members' home cities: Copenhagen (Co), Brussels (Br), Amsterdam (A). more about CoBrA on wikipedia

dit schilderij is weer een van mijn parodieën versies waar ik mijn schilderstijl gemixt heb met het werk of stijl van andere beroemde kunstenaars ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog