Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Wednesday, October 10, 2012

Dwaalhaas VS Vermeer

Johannes Vermeer - Meisje met de parel "zo heet het originele werk" van deze grootmeester, dit schilderij is een van mijn parodieën op andere kunstenaars zo had ik al eerder het werk van O.A Herman Brood, Matisse, Van Gogh, Heijboer en anderen gemaakt,  ook deze zij terug te vinden op deze blogger ( zie; Parodie ) binnenkort komen er meer variaties op andere kunstenaars..
elke dag word er een nieuw schilderij toegevoegd op de Dwaalhaas Facebook pagina wil jij elke dag het laatste Dwaalhaas schilderij op jou facebook krijgen ? ga dan naar  de pagina en "like" het

Het Meisje met de parel is bij het grote publiek uitgegroeid tot de meest geliefde Vermeer. Waar komt die fascinatie vandaan? Het moet iets te maken hebben met het feit dat het meisje over haar schouder kijkt, alsof ze wil zien wie er achter haar staat. Zo wordt de toeschouwer direct bij de voorstelling betrokken, alsof hij degene is die het meisje doet omkijken.
Maar even belangrijk zijn het frisse kleurgebruik, Vermeers virtuoze schildertechniek en de subtiele manier waarop hij de weerkaatsing van het licht suggereerde. De tulband is bijvoorbeeld verlevendigd met kleine lichtreflecties – een handelsmerk van Vermeer. Heel bijzonder is ook de parel. Die bestaat uit niet veel meer dan twee verfstreken: linksboven een helder lichtaccent en aan de onderkant de zachte weerschijn van de witte kraag.

En dan is er nog het meisje zelf, dat ons met een sensuele, halfgeopende mond en grote ogen aankijkt. Ze maakt een onbevangen, licht afwachtende indruk. Bij velen zal ze sympathie opwekken, al weten we niet wie zij is. Bron : Mauritshuis museum

zie ook :
Girl with a Pearl Earring : Wiki pedia
Das Mädchen mit dem Perlenohrgehänge wiki pedia
La Jeune Fille à la perle wiki pedia
La joven de la perla wiki pedia

Kunst en cultuur info
Geschiedenis 24
Jahannes Vermeer wikipedia

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog