Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Saturday, December 8, 2012

- 50 shades of gray - sex and the city -

Vijftig tinten grijs (in het EngelsFifty Shades of Grey) is een erotische roman van de Britse schrijfster Erika Leonard, onder het pseudoniem  E.L. James. Het boek werd na publicatie in 2011 een internationale bestseller... Het succes van dit boek, en de populariteit van de ...
televisie serie Sex and The City, ( beide vooral geliefd door vrouwen ) waren de inspiratie om dit semi abstracte schilderij te maken omdat zij een goed tijdsbeeld geven over de ( seksuele ) evolutie / revolutie / emancipatie van de hedendaagse vrouw....

uit wiki pedia :
Vijftig tinten grijs (in het EngelsFifty Shades of Grey) is een erotische roman van de Britse schrijfster Erika Leonard, onder het pseudoniem E.L. James. Het boek werd na publicatie in 2011 een internationale bestseller en is het eerste deel van een drieluik. De andere delen heten Vijftig tinten donkerder (Fifty Shades Darker) en Vijftig tinten vrij (Fifty Shades Freed).
Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse stad Seattle en gaat over de net afgestudeerde Anastasia Steele die een seksuele relatie krijgt met de jonge zakenman Christian Grey. Christian en Anastasia onderhandelen over de inhoud van een BDSM-contract waarin staat dat Christian haar mag onderwerpen in sadomasochistische rollenspellen. LEES MEER

uit wiki pedia :

Sex and the City, kortweSATC is een Amerikaanse televisieserie die gaat over de belevenissen van vier vriendinnen midden op ManhattanNew York. 'Sex and the City', dat tussen 1998 tot 2004 werd uitgezonden door het Amerikaanse abonneetelevisienetwerk HBO werd in Nederland uitgezonden door NET 5 en in België aanvankelijk door VT4, later op VijfTV. De serie omvat 6 seizoenen, in totaal 94 afleveringen.

'Sex and the City' is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Candace Bushnell, die hiermee internationale roem verwierf.
Al van het eerste seizoen af aan was 'Sex and the City' een hit. Het verheerlijkte seks en daten op Manhattan en was volgens sommigen een belangrijke stap in de emancipatie. De serie gaf een luchtige kijk op het leven als hippe dertiger met een carrière en goede vriendinnen als basis voor hun geluk. De serie gaf vrouwen wereldwijd duidelijk de boodschap dat alle mogelijke opvattingen over seks en relaties mogelijk zijn de dag van vandaag. De serie haalde veel onderwerpen rond seks uit de schemerige wereld van het taboe:trio'ssoaonenightstandsorale seksbiseksualiteit en dildo's zijn allemaal onderwerpen die uitgebreid besproken worden. Het idee werd verspreid dat alles kan, zolang je het zelf goed vindt. Er is ook kritiek op de serie: sommigen vinden het juist niet bevrijdend voor de vrouw. Zo zouden de vrouwelijke personages oppervlakkige types zijn, vooroordelen bevestigen en daardoor de boodschap afgeven dat vrouwen niet serieus genomen hoeven te worden.
Ook op vlak van mode is de serie een cult-fenomeen geworden: shoppen is één van de favoriete bezigheden van deze vrouwen en er wordt ook veel belang gehecht aan mode en hun outfits. Charlotte heeft een ietwat conservatiever uiterlijk, Miranda een sobere, ingetogen stijl die past bij haar carrière. Samantha daarentegen kiest voor mantelpakjes en jurkjes in felle kleuren die haar lichaam accentueren en Carrie heeft een eclectische stijl, waarbij het vooral draait om haar schoenen, nagenoeg altijd stiletto's en bij voorkeur Manolo Blahnik of Jimmy Choo. Het draait vooral om de 21e-eeuwse mode, en de ontelbare trends. Patricia Field was de styliste van de serie.



If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog