Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Tuesday, December 4, 2012

Painting of Mohammed

dit is een schilderij van een `beruchte` pedofiel die zoals veel mensen Mohammed heet, dit is dus GEEN schilderij van de heilige Profeet Mohammed, nee dit schilderij heeft ook helemaal niets met de Islam of welke andere religie te maken. `Respect to All` bovendien zou ik niet eens een schilderij van de heilige profeet kunnen maken, omdat ik niet weet hoe hij er uit gezien heeft  omdat afbeeldingen van de profeet verboden zijn...
.dit schilderij is een persiflage van wat een `Word gezocht door de politie` poster in het dagelijkse straatbeeld ergens in Afghanistan had kunnen zijn waar ze kleine jongetjes aankleden als kleine meisjes om ze dan vervolgens te laten dansen en misbruiken door machtige krijgs-heren, zoals te zien was in de trieste documentaire `The Dancing Boys of Afghanistan`

Bacha Bazi (Perzisch: بچه بازی [baccha bāzī] letterlijk: spelen met jongens in het Afghaanse dialect) is een vorm van seksuele slavernij en kinderprostitutie in Centraal-Azië, voornamelijk in Afghanistan, van prepuberale jongens en adolescenten. Door de strenge islamitische zedenregels zijn vrouwen haast onbereikbaar voor mannen. Zij richten zich daarom soms op jonge jongens die nog geen baardgroei hebben. Veel van deze jongens worden bewonderd om hun jeugdige schoonheid en daarom gekocht van hun ouders door Afghaanse strijdheren, voormalige commandanten uit het Afghaanse leger die ook nu nog altijd veel macht hebben. Mede daarom ondernemen de Afghaanse autoriteiten weinig of geen actie tegen bacha bazi. Hoewel dit verschijnsel ook door de nieuwe Afghaanse regering van Hamid Karzai is verboden bestaat het nog altijd.

Traditie 
Bacha Bazi is een oude traditie uit Centraal-Azië die tegenwoordig alleen nog maar[bron?] in Afghanistan bestaat. Bacha Bazi werd verboden door het Talibanregime. Maar na de verdrijving van de Taliban is de traditie weer nieuw leven ingeblazen. Strikt genomen danst en zingt een بچه‌ baccha (letterlijk: jongen in het Afghaanse dialect) verkleed als jonge vrouw om zo zijn eigenaar te vermaken. In de westerse literatuur wordt daarom ook wel eens gesproken over dansjongens. In de praktijk blijkt echter dat de jongens ook vaak seksueel worden misbruikt. Jongens die ontsnappen aan hun eigenaar worden meestal vermoord. Het bezit van een baccha (of ook بچه بیریش baccha bīrīsh, letterlijk: baardloze jongen genoemd) geldt als een statussymbool in Afghanistan.

Opkopen en opleiden
Indien een strijdheer een dansjongen blieft, schakelt hij een souteneur in die vervolgens actief op zoek gaat naar een jongen. Vooral jongens met vrouwelijke trekken in het gelaat zijn hierbij geliefd. In bijna alle gevallen betreft het een zoon van een arm gezin en van lage sociale komaf. De ouders krijgen de belofte dat er voor de jongen onderdak zal krijgen, dat hij wordt gevoed, gelaafd en gekleed. Wanneer de ouders akkoord gaan wordt de koop gesloten en behoort de jongen toe aan de strijdheer. De baccha, die de jongen vanaf dat moment is, wordt een jaar lang opgeleid in vaardigheden als dansen en zingen door oudere baccha's.

Ontslag
Wanneer een jongen meerderjarig wordt en echt baardgroei begint te vertonen worden zij niet meer als aantrekkelijk beschouwd en worden ze ontslagen uit hun functie. In veel gevallen zal de strijdheer aan wie zij toebehoorden zorg dragen voor een baan zodat de jongen een bestaan kan gaan opbouwen. De jongen is vanaf dat moment vrij om te gaan en te staan waar hij wil. In veel gevallen zal de jongen zijn familie financieel ondersteunen.

Pederastie 
Het verschijnsel van Bacha Bazi is in zijn puurste vorm een verschijnsel van pederastie. Vroeger heerste de overtuiging dat بچه بیریشbaccha bīrīsh baardloze jongens volwassen mannen konden verleiden. Toentertijd beschouwde men pederastie niet als een negatief verschijnsel.

westerse waarnemingen


Verschillende westerlingen die door Centraal-Azië reisden hebben verslag gedaan van het Bacha Bazi fenomeen en bemerkten dat de dansjongens veel respect en affectie genoten van de toeschouwers. Zo merkte de Amerikaanse diplomaat Eugene Schuyler op tijdens een reis in Turkestan tussen 1872 en 1873:

Deze batchas genieten veel respect als de beste zangers en acteurs onder ons. Elke beweging die zij maken wordt gevolgd en voor geapplaudisseerd. Nimmer heb ik zulk adembenemende belangstelling gezien als welke zij die opwekken, waarbij de toeschouwers hen lijken te verslinden met hun ogen, terwijl zij in hun handen klappen bij elke stap. Wanneer een batcha besluit een man een kom thee aan te bieden, zal de man opstaan om het met een diep en nederig gebaar aan te nemen om het vervolgens, wanneer de kom is geledigd, op een zelfde wijze terug te geven. Waarop hij hem aanspreekt met uwe hoogheid of ik ben uw slaaf. Zelfs wanneer een batcha over de bazaar loopt, zullen allen die hem kennen opstaan en hem begroeten met de hand op hun hart terwijl zij kulluk (ik ben uw slaaf) roepen. Indien hij zich waardig acht zich te verpozen in een winkel, wordt dit als een grote eer beschouwd.



Media

De Afghaanse journalist Najibullah Quraishi maakte in 2010 een documentaire getiteld: "The Dancing Boys of Afghanistan" (De Dansende Jongens van Afghanistan) voor Frontline. De documentaire is de 7e van het 28e seizoen en gaat over het verschijnsel van bacha bazi. Quraishi maakte de documentaire nadat zijn verbod om Afghanistan te betreden was opgeheven.
In de bekende roman De Vliegeraar, en ook in de verfilming ervan, wordt het verschijnsel van bacha bazi uitgebeeld. In de plot wordt de halfneef van de hoofdpersoon gedwongen om een dansjongen en seksslaaf te worden van een hooggeplaatste functionaris van het Talibanregime, die ook jaren eerder de vader van de jongen verkrachtte toen beiden nog tieners waren.
Uit de vele duizenden documenten die werden gelekt door Wikileaks bleek in december 2010 dat het Amerikaanse bedrijf DynCorp geld had gespendeerd aan souteneurs die jonge jongens hadden gekocht voor Afghaanse politiemannen. Deze jongens werden gebruikt voor bacha bazi.
bron - wikipedia


Zie ook

[bewerken]Externe link



zoals je dus  kunt zien en lezen in dit bericht dat ik bij mijn schilderij  geplaatst heb ben ik er niet op uit om mensen of religies te beledigen, de naam Mohammed heb ik gebruikt omdat dat 1 van de meest voorkomende namen is in dat gebied )  als ik een anti-pedo schilderij had gemaakt voor Amerika dan had het schilderij waarschijnlijk `Painting of John` geheten, de video´s zijn ook geen leugens, maar ware feiten, dus als er mensen zijn die zich door bijgaande video´s of text beledigd voelen dan komt dat niet door mij, ik laat alleen maar zien wat ik gezien heb en wat ik weet... ik verzin het niet...




If you've enjoyed this message or Art Work on my Daily Art Blog, share this Blogger www.dwaalhaas.nl & www.dwaalhaas.com and spread the message. Thank you for sharing ..

No comments:

Post a Comment

Search in This Blog