Translate this Blogger

Dwaalhaas 2014 Weblog ( Feed ) "elke dag wat nieuws"

Monday, November 12, 2012

Stewie Griffin - pOp ArT

een "semi" abstract schilderijtje dat ik maakte op mijn favoriete persoontje uit de cartoon serie Family Guy, Stewie Griffin...


Stewart Gilligan (Stewie) Griffin is jongste zoon van de hoofdpersonage in de Amerikaanse animatieserie Family Guy. Zijn stem wordt ingesproken door Seth MacFarlane.
Stewie spreekt met een geaffecteerd Brits-Engels accent en heeft de stem van een volwassen man. Hij is erg intelligent en heeft vergaande plannen, zoals plannen voor wereldovername. Stewie's interesses liggen zowel bij dingen voor volwassenen, als typische babydingen. Zo kan hij bijvoorbeeld moeiteloos zinnen citeren die hij gezien zijn leeftijd nog niet zou kunnen weten, maar heeft hij ook interesse voor zijn beer Rupert en de Teletubbies. Ondanks zijn intelligentie zijn er dankzij zijn leeftijd nog veel dingen die hij niet begrijpt, zoals de manier waarop een toilet gebruikt dient te worden.
Stewie is zeer intelligent en heeft zelf al veel uitvindingen gedaan, zoals een tijdmachine, een apparaat om het weer mee te veranderen en een teleporteur.
Ondanks dat Stewie het taalgebruik van een ver ontwikkeld persoon heeft, wordt hij alleen verstaan en begrepen door Brian, met wie hij normale gesprekken voert. In de aflevering Running Mates (Seizoen 2) leest Brian zelfs de gedachten van Stewie. In een aflevering waar Stewie en Chris verdwaald raken in het bos kon Chris Stewie ook verstaan. Stewie wordt ook verstaan door personages die losstaan van de hoofdrollen.
Naast zijn plannen voor wereldovername heeft Stewie ook een enorme drang om zijn moeder te vermoorden. De namen van de twee afleveringen uit seizoen 7 Stewie Kills Lois ' (Stewie vermoordt Lois) en ' Lois Kills Stewie ' (Lois vermoordt Stewie) zijn echter misleidend en de gebeurtenissen blijken niet echt te zijn. Later in de serie is Stewie wel een meer menselijk en sympathieker personage geworden, alhoewel hij nog wel plannen voor wereldovername heeft en nog wel eens zijn moeder probeert te vermoorden. Bron Wikipedia


No comments:

Post a Comment

Search in This Blog